Featured Post

Адолф Хитлер и Християнството

Денацификация – (на немски: Entnazifizierung) — комплекс от мерки за изчистване на всички сфери на обществото от националсоциалистическата и...

Friday, July 14, 2017

Национал-мазохизъм - най-новата идеология

Национал-мазохизма , наричан понякога национал-нихилизъм, е либерална идеология, която се оформя в Европа след края на Първата Световна война. В основата му стоят преди всичко либерализма, интернационализма, толерантноста към всякакъв вид малцинства като цигани, негри, гейове, лесбийки, травестити и други и идеята за равенство между всички раси и народи на света. Националмазохизма претърпява бурно развитие в Европа и САЩ в годините след Втората Световна война.

Националмазохиста изпитва особено удоволствие от отричането и потъпкването на историята и историческите личности на собствения му народ и възвеличаване на всичко извратено и аморално в обществото и медиите, включително киното, театъра, модата и изкуството.

Тази идеология така да се каже преобръща представите на хората за добро и зло, красиво и грозно, а също и целия съществуващ до нейното появяване обществен ред, издигайки като приоритет правата на всички прослойки от дъното на обществото.

Национал-мазохистичният мироглед предоставя идеологическата основа за краят на света.

Тази идеология намира привърженици сред всички леви и десни партии и организации, а също така и анархисти, зелени и т.н. Единствените и ясно изразени противници са хора с националистични, фашистки и други човеконенавистни убеждения. Основни представители на национал-мазохизма във България са организации като "Български Хелзински Комитет", "Отворено общество" и всевъзможни други сдружения за антидискриминационно, междуетническо и междугалактическо взаимодействия.

В момента може да се каже че националмазохизма е в процес на изграждане като към него непрекъснато се прибавят нови постулати, преразглеждат се исторически събития като тези в Батак през 1876г., издигат се нови кумири като Азис и Радо Прашката, изграждат се паметници на такива заслужили личности като американските пилоти изсипали ни братски поздрави от небето през Втората Световна война , на сръбския крал Милош Обренович, а защо не и на Сюлейман паша. Както се казва, не се знае с какво ще ни изненада бъдещето.

Най-благодатната почва за развитието на националмазохизма представляват демократичните общества, предоставили пълни права, но не и отговорности на всички видове малцинства. Националмазохиста счита, че въпреки че малцинствата / според обичайните си практики / не плащат вода, ток, данъци, билети в градския транспорт, то те трябва да получават социални помощи, безплатно медицинско обслужване и демократичната държава трябва да им построи жилища / без да ги платят, разбира се /. Демократичните ръководители и държавници са известни със заиграването си с малцинствата, особено по време на избори.

Тази идеология е особено разпространена и в държави като Германия, Холандия, Франция, Дания, където за всеки случай е подкрепена и от съответните закони против такива расисти, който носят на демонстрации дънки BOSS, съдържащи в логото си буквите SS или пък намаляват броя на убитите евреи при Холокоста на по-малко от шест милиона.

Национал-мазохиста счита че, държавата няма нужда от армия, защото всички народи около нас са ни приятели и че е излишно детето му да учи за националните ни герои, защото това може да доведе до излишен шовинизъм и изостряне на междуетническите или добросъседските отношения със съседите ни.

За него има далеч по-важни въпроси като отношението на Европейската комисия към страданията на хората в Хаити, новия тоалет на Виктория Бекъм и колко струва той, както и кое е новото гадже на Мис Плеймейт .

Източник:  http://lubomir33.blog.bg